March 25, 2008

Dilema ibu...

Semalam boss ibu ada buat pengumuman...1 jun 2008 start kerja kat KT. terus tersentak... arghhhhhh... Ya Allah, tabahkan hati ku utk menerima ujian Mu.... Cepat la pulak... mcm tak bersedia lg. Apa pun, terpulang kepada individu sama ada nk stay or ....cr je keje lain. Ikutkan hati mmg la syg job ni..tmbh takkan la smpi ke tua bwh company ni kan.. ni pun dh nk masuk thn ke3 di sini. mmg plan nk try kat company lain..cuma tak berkesempatan nk antar resume.

Ibu n abah dah discuss pasal menda ni. tp mcm takde kesimpulan...so tgu tiba detiknya, rasa nak pegi, pegi...kalo tak nak pegi, resign.... tapi ibu nk keje apa. Nak jd fulltime housewife blh tu mmg blh tp kesian kat abah...tmbh plak ibu ni jenis yg suka shopping...ujung bln pun menjadik jugak bila g ke Ampang Point tu...sure ada je brg yg dibeli.

so , return back to my dilemma...what should i do? now ibu really hope that ibu can find other job, but when??? huhu..nak resign skg, kot nnt payah plak nk dpt job. nak pegi sana, huhu... can i survive alone ...? with my daughter yg selalu tak sihat.... husband dok jauh..

Ya Allah, permudahkan la segala urusan ku...murahkan lah rezeki anakku dan suamiku...terangilah hidup kami dgn chy keimanan dan kesabaran.... semoga kami hidup dilandasan yang Engkau redhai...amin...

March 20, 2008

Miss her

Hari ini Maulidur Rasul...so ibu cuti hari ni..tapi abah keje plak. huhuhu...At this time i'm alone...lonely...miss my baby so much.. Baru lepas pam susu. Simpan utk baby nanti..huhuhu..

Tengah2 lonely tu, tetiba teringat nak edit gmbr baby..hehehe...kumpul pyne nak rak gmbr tp sume simpan dlm external hard disk..unfortunately, my hard disk tggal plak at ofis..huhu..edit je la gmbr yang ada dlm laptop nih....

Tadi baru call my mum..she took my baby to clinic last night because she got flu plak... at the same time, my mumm asked doctor, should she (my doter) take pneumokokal vaccine. then what the doc said, my doter doesn't need any vaccine because she stay in Malaysia and she has the immunications already..and one more is....dia dijaga oleh parents i.. so why we need take that vaccine. even my doter got phlgem...cough and flu..

oooooo....and he said, sometimes it is better but for child below 1 year, if she/he took the vaccine, maybe she/he cannot survive her/himself...

hurm....i must think it twicely about it...discuss wif my husband when he come back...


March 17, 2008

Insyirah dah mula tumbuh gigi

15 march 08 genap Insyirah 8 bln. Ibu perasan ada putih pada gusi dia..bila kuis2 dgn jari ibu..oooohhhh...baru terasa gigi Insyirah rupanya.. Patut la masa bf dia asyik nk kepit jer...hurmmm anak ibu ni..sakit la.. tp takpe..ibu dah tau mcm mane nk ajar. hehehe

Patutlah mulut Insyirah terkumat kamit jer...kejap ke kiri, ke kanan...hehehehe..gatai gusi le tu. Tp takde plak demam..mudah2an tak demam. Kalo tak kesian opah dgn atuk nk jaga. huhuu.. ibu pun mesti rasa tak best kat rumah kalo Insyirah demam..dah la jauh dgn ibu. Tapi Insyirah dah start batuk...huhu.. Rasa bersalah bwk Insyirah g Teluk Batik minggu lepas.. Dia tak tahan sejuk..dah la balik hujan. Dok dlm aircond keta..sejuk...even pakaikan sweater...tp hidungnya tak tahan. huhuuhu...harap2 tak la teruk sgt ye.. terpaksa la Insyirah mkn ubat lg..

Sebenarnya saat ini, ibu teringat pada Insyirah..dok tgk video Insyirah je dr td. huhuhu..I'm really miss u sayang.. never forget your keletah..huhuhu

March 10, 2008

Bersama si kecik comey

Keletah Insyirah yg tak reti dok diam even a minute...Dah nak masuk 8 bln la katakan...kan main lgi dia...

Geram bila nampak ibu nak shoot gmbr dia... In front of my former school after vote @ Dataran Lumut Dalam pelambung tp takut masuk dlm laut..

Coretan balik kampung

Hari jumaat bergerak balik ke kuala kangsar malam selepas maghrib. Alhamdulillah sampai dlm pukul 12 lebih sebab jalan jem n hujan lagi... Sesampai je kat rumah, Insyirah dh tido...tp ibu n abah yg kerinduan teramat pada Insyirah, terus jer cium n peluk smpi dia terjaga.. hehehe..rindu sgt. Insyirah pun manja sgt bila jumpa ibu n abahnya. Sampaikan dah tak nak pada atuk n opah...mentang2 la ibu n abah ada depan mata. Hehehe...

Pagi Sabtu, 8 Mac 2008, hari ni hari mengundi - pilihanraya ke 12. Dalam kekalutan kempen pilihanraya sekarang ni, kita warga Malaysia kena buat keputusan yg tepat agar masa depan anak2 kita terjamin. Tekadkan dalam hati n niat kerana Allah, insya Allah...pilihan kita adalah tepat. Siapa yang ibu undi....hehehehe...shuuuuuuuuuuuuuuu.... Undi adalah rahsia. Even pada abah pun ibu tak bgtau....

Lepas jer mengundi, dh tak tau apa nak buat. Ronda2 pekan Kuala Kangsar yang penuh dgn poster2 parti pilihanraya. ishhhh...serabut mata. Suddenly, "jom kita g Teluk Batik nak tak...?" satu idea yang best sebab without any complete planning, kitorang terus balik rumah n prepare brg utk pegi Teluk Batik. Semua nak g... Opah, atuk, ucu, Paklang...hehe Siap nak ajak Marsya lg.

We went there around 12 am and arrived @ Warung Wantak for our lunch around 1 pm. Sedap jugak mee rebus n laksa wan tak ni...hehe.. Masa dok sedap makan, hujan plak turun.. Macam mana nak mandi hujan2 nih..But then we decide to go Lumut because babah nak buang undi di sana. Hehehe..sambil menyelam minum air kann... Sementara babah g undi, ibu n Insyirah melaram dlu kat Dataran Lumut tu..lamanya tak tengok laut..Suka je Insyirah tengok ombak yang memukul tebing... Around 3 pm, hujan dh reda. lepas g menunaikan kewajipan yang wajib kitorg pun apa lagi.....jom Teluk Batik....here we come!!!!

Seronoknya bawak Insyirah merasai angin laut. Buat pertama kalinya kakinya menjejakkan kaki di dalam air laut. Mula2 takut..tp pastu, amboi...excited kan main lagi...Si marsya pun mulanya tak nak mandi...tp bila dok main2 ombak...hurmmmm tak lepas peluang...g basah terus laa!!
Ibu tak berani nak bwk Insyirah berendam..juzst main2 ombak je la..itu pun kena semburan air laut jugak...hahahaha..pertama kali terasa air masin ye Insyirah...tp tak lama insyirah main..kejap je..bila bawak naik, terus menguap n....tidur dah...tengah dok pakaikan baju.

Bila insyirah dh tidur..ibu pun apalagi, terus lepaskan gian la.lama tak mandi laut. Sampai kol 5 lebih baru kitorg bertolak balik...tu pun sebab hari nak ujan lg...Balik dr Teluk Batik singgah semula ke Lumut utk beli keropok ikan n keropok sotong.

Sampai di rumah pukul 9 pm...keputusan undi ada yang dh keluar...berdebar jugak tunggu result ni. tp Perak pnye keputusan lambat sgt kuar...hurmmm...sambung esok je la tunggu keputusannya.

tp memang memeranjatkan bila pagi Ahad 9 mac 2008, perak telah jatuh ke tangan pembangkang...arghhhhhhhhhhhhh.... jangan jatuh ke DAP sudah la...Alhamdulillah Pas yang akan menerajui kerajaan Perak ...jgn ca ya nun alif udah ler....

Insyirah terpaksa tinggal di kampung lagi..memandangkan anak mama belum lagi baik sepenuhnya. Rindu la pada Insyirah lg.. tp mak kata rabu ni mak nk dtg KL dgn famili abg fezol...yeayea...

k la...nk baca berita pasal perkembangan politik terkini....

March 6, 2008

Kerinduan yang teramat sangat

Miss my baby so much... Hari2 tgk video keletah dia. Rindunya..Tak sabar nak balik hujung minggu ni..bukan tak sabar nk vote..

Hurm...vote...vote..vote... Who's the best choice?? Until now I can't make decision because too much news I heard n read. Hijau, biru, biru muda...isk...

Early in the morning @ my house dah ada bising2 pasal politik. Ada lori bawak bendera ***** dok pusing keliling kampung jaja lagu diorg.. Macam2 gaya org berpolitik skg.

But....the most important thing yang nak balik kampung of course la for MY LOVELY INSYIRAH.....hehehe

March 5, 2008

Lonely...

I miss Insyirah so much..... huhuhuhu... everytime when I want close my eyes, I watch her first thru my video phone...huhuhu ibu miss u so much sayang. Dah la time ni pulak abah syif mlm. Arghhhh...sunyinya ibu...

At this moment, ibu really miss u baby... huhuu

tak tahan dah ni...

March 4, 2008

Insyirah kena balik kampung

Nampak gayanya kali ni Insyirah mmg kena balik kg juga. Ini disebabkan keluarga mama dah kena demam chicken pox..huhuhu..berpisah lagi dgn insyirah nampak gayanya.

Insyirah..beratnya hati ibu tapi apakan daya. Ibu pun keje..kalo blh mmg rasa nk berenti keje bela anak. But @ this time, I need to help my hubby to find more money...we all do this because of you sayang...

Rindu la ibu pada bucuk masham ibu nnt...huhu...

Insyirah bangun tidur

Insyirah bangun tidur-video1
video

Insyirah bangun tido-video2

video
Related Posts with Thumbnails