January 19, 2009

Kalo dah namanya pompuan...

See...what she did last week. abis diselongkar beg ibu pastu jumpe sesuatu yg telah menjadi idaman kalbunya.. terus lari sorok2 tangan kat belakang. ingatkan ape mendanya... rupanya amik lipstik ibu.. mujur la yg lama pnye.. hahahaha...pas ni ada can ibu beli baru... main la insyirah...dh nak abis dah pun yg tu.. hehehe

ececeh....hasil didikan ibu ke ni...ibu tak ajor pun mekap2 lg ni... pandai tul.. siap ketip2 bibir nk pakai lipstik
ermmm... mamm maammm... jgn la makan plak lipstik tu..
"ibu nak gak ke... meh syirah buatkan....nak nakk..."
ni conteng kat mane ni sayang...abis smpi ke pipi...bibir tu tak merah pun.. makan kaaaa
isk....abis lipstik ibu...
ni video tgh godek2 lipstik
video

January 18, 2009

AJL online

Huhuhuhu...tgk online dr website tv3...hampeh tul la...sekat2 jerk...buhsang ibu....

January 13, 2009

bosan...sunyi...

ibu kebosanan....kesepian... pinggang lenguh...kaki kejang.... huhuhu... kalo abah ada time ni mesti dia urut kaki. Aduh... sakit pinggang ni.. kenapa la lenguh sangat2.... masa pregnant insyirah pun tak rasa mcm nih.

Insyirah plak dah nk menghampiri 18 bln.. kejap je kan. tp peel skg ni dia kurang mkn nasi. kalo sblm ni tak mkn nasi, blh la je nk mkn bihun ke spagetti ke.. tp kali ni sume tak nak... yg dia suka, nestum and bubur nasi beserta sup.... udah mcm baby plak.

bior le kan...asalkan ada masyuk.... kang, elok2 bdn baru nak naik, dah kecut balik sebab kurang makan.... best aje dia kat kampung. opah and atuk bawak balik kampung.. huhuhu... rindunyaaaa

January 12, 2009

Kari kepala ikan siakap

Nak kata first time masak kari kepala ikan tu tak la jugak...dah penah masak masa first pregnant dlu. Tap disebabkan tak sedap, tak lalu nk makan.. Abah masak lg sedap.. huhu..

tapi kali ni ibu try gak masak sebab hari tu makan ikan siakap stim tak puas sebab tak best pun. dan tak dpt nk ratah kepala ikan tu... Almaklum la kat kedai, kena la behave skit kannn... so Sabtu yg best baru ni, ibu kuarkan ikan tu pagi2...dh mandi2, breakfast ala kadar.... (simpan perut nk makan kari kepala ikan), terus mulakan operasi memasak... pergh... tak cukup bahan... tak dok daun kari deh.... tak pe laa...malas nk ke kedai pun lg pun abah tgh busy wat apa tah time tu...

dah siap kari kepala ikan, tgk2 ada plak pucuk ubi (lebihan abah buat umpan mancing ikan katanya). terpikir nk wat ulam je... rebus dlu pucuk tu... tp tetiba nmpak plak lebihan santan utk masak kari td... so guna je la drpd digunakan utk kali ke brp.. kot dah nk expired pun kan.. (lama tul tak memasak nih). maka, ibu pun buat la gulai lemak pucuk ubi.... sodap gak.... walau pun tak selemak kat kedai.... kurangkan lemak okey.... dh la kari, gulai lomak plak tu..

yang bestnya, time nak makan tu, abah kata mcm kenyang... tah.. sebu perut katanya... ibu no idea kenapa dia mcm tu, walhal perut ibu lapar tahap apa dah... so ibu kata kalo lambat nnt tinggal tulang...tgh2 bagi Insyirah makan, dtg keinginan abah nk makan gak.... yg bestnya.....heheheh

"eh...sedap plak kari yg ibu masak nih.... dah upgrade skit dr dlu.."
wah... kembang kempis idung ibu yg dh kembang ni.... gumbira tau... laki puji masakan kite... hahahaha... nak2 plak dgn gulai lomak pucuk ubi feberet dia tu... cuma katanya kureng lomak skit.... almaklum la... santan lebihan je pun..... hahahaha..

tp very the bangga is, abah dlm kesebuan perut dia tu, makan 2 pinggan tau... ayat dia lagi..." mcm ni tak yah la order kari kepala ikan lg kat kedai.."

mlm tu tatkala ibu on da way back to Kemaman, abah msg..."abg sayang nk buang kuah kari kepala ikan ni.." sambil mkn mlm...erk.....

dan keesokan hari nya, sekali lagi dia sms "abg tgh perangatkan kuah kari kepala ikan ni...sayang nk buang. sedap sgt" huhuhuu..."masak dgn penuh kasih syg baru la menjadi...." itu antara rahsia masakan drpd abah...

tersentuh ibu tau..... sob seb sob seb......

gambar mandi manda lagi

main tampar air kat abah yer...bestnya dia berendam...
sonok nampak insyirah main air tu ...isk...ibu ada..tp dr kejauhan je laa...
gegegege...sejuk nih.. hehehe..menggeletar seluruh badan budak ni
masin la air ni ibu...yearrrkkkkk...hehehe....kelakor tgk dia terminum air laut..sib baik tak de pape..
auwww...sejuk la....hehehe..seksi la anak ibu ni...

Gambar mandi manda

abah bwk Insyirah jln2 kat pantai... excited betul si tecik tu dpt jln kat air...
nak g lagi la abah....nk mandi tp dh ptg sgt....masa ni baru smpi pun.. tak salin bikini lg
gmbar ni manja sgt rasanya....bestkan....muahhhh cyg insyirah
keesokan pagi nak ikut abah g laut....yeah yeahhhh....let's go ibu........
jom laa...babai...nk g laut...nak gi pantai....

Gambar2 holiday

Sesampai di Jetty area..ibu dah terduduk...si kecik ni aktif lagi ke sana ke sini... tak kose ibu nak kejor..mujur la jenis tak jln sesuka ati kann...
aichhhh...comey ke wat lagu tu bucuk ibu ni... sambil2 tunggu abah parked keta
Dlm "looooliiiii" Insyirah...hehehe..salah la...feri laaaaa.
Baru jejak kaki kat pantai Teluk Nipah, Pangkor... takut nk jejak kaki kat pasir tu..
Nak tgu abah baru leh g pantai yer....nyaman dok sini....angin sedap...

Holiday @ Pangkor

Khamis 8-1-09 it's my birthday....hepi birthday to me....hepi birthday to me...hepi birthday to me.. hopefully this year give more happiness for me. with my new baby coming soon....and hopefully pintu rezeki sentiasa terbuka for us... aminnnn.....

Abah awal2 thn dah plan amik cuti 8 and 9 jan konon nak selebret birthday ibu... Alhamdulillah.. walaupun serba sederhana, tp ibu syukur sangat2 sebab masih disambut bersama insan2 tersayang. Sebenarnya tak plan ke mana sgt.. tapi tiba2 abah plan nak pegi Pulau Pangkor. stay one night kat sana.. Kalo dlu time ibu kecik2 penah la pegi Pangkor, tp tak penah plak tido kat sana sbb mesti balik hari gak... Apa la yg ada sgt kat sana kan... Tapi sebab abah nk bercuti2...ikutkan je lah.. Lg pun penat drive dr KL, ibu pun penat travel dr Kemaman...ops...ibu dr Kemaman by bus, at 12.30 am from Kemaman and arrived around 4.45 am atKL ... abah siap tunggu kat Putra KL. On my journey dlm bus, mmg ibu tak blh tido langsung... Ya Allah...sakitnya pinggang ni hanya Tuhan yg tahu.. lenguh tau...so, len kali kalo pregnant jgn la gatai2 nak naik bus...(konon tak nak susahkan abah amik ibu jauh2 ni...hehe)

Sesampai kat Lumut, kitorg pegi tmpt wajib utk mkn... hehehe...mkn laksa, mee rebus, mee kari, cendol....dappp sgt...kat gerai bawah pokok je.... setiap kali pegi Lumut kalo tak singgah kat situ sure tak best...mesti nk pekena gak laksa and mee rebus wantak...wah...nama komersial tu.. Gerai tu sepupu mak yg punye.. tp mmg ramai yg dtg mkn...

Abis2 mkn, kitorg terus cari masjid then bila dh selesai melaksanakan hajat, baru begerak ke jeti Lumut. Atuk terus beli tiket feri, abah plak parked keta kt tmpt yg disediakan. Insyirah biasa la... berjalan ke sana sini... ibu duduk...lemah longlai...tak larat nk jalan dah. tp tetap gagahkan jugak..
Bila dah naik feri, Insyirah terdiam..pelik sebab nak g mana nih...naik apa ke menda nya nih... diam je dia...bila dh masuk feri, dh mula bgerak, ibu tnya, naik apa ni....dia kata loooliiiii.... hehehe dia ingat naik lori sebab bunyi mengaum kot.... pastu bising... ckp loooooliiiiii tak abis2..sampai ke Pangkor dlm masa 30-40 min jer.

Sampai kat Pangkor, rupanya tak leh nk masuk pan Pacific sebab kena booking kat Jeti Lumut tu dlu...oooo...ingatkan blh belasah je pegi...hehehehe... tp kat Jeti td, kaunter Pan Pacific tu tutup...then mmg jimat duit abahlah yer.... hehehe.. naik van aka teksi kat situ....terus g kat chalet kawan opah...leh dpt diskaun...

Oh ya...kalo naik van tu...jgn pegi kat tmpt yg dia suggestkan sbb...
1. tmpt (chalet) tu agak hampeh...tak best pun
2. dia akan mintak komisyen kat owner chalet tu then owner chalet tu akan upkan harga utk kita plak....

so... lebih baik g je kat situ, cari mana yg best. Kebetulan plak kwn opah mmg bukak chalet kat situ, so kitorg blh la dpt diskaun lg...best2!! amik 2 bilik... okey2 la bilik ni..lagipun dekat dgn pantai gak, kedai pun dekat...

bermalam kat sana semalaman....pastu esoknya balik....(kes mls nk tulis pjg2...huhu)

tulis time nk g keje nih....

January 6, 2009

Kena block di tempat keje...wah wah wahhh

Agak tertekan sebab blog, friendster, YM sume kena blocked....kuikuikui.... mujur la ibu ada bawak broadband kali ni....fuihhhh selamat la blog ibu ni masih bernyawa lg kannn... nak meniti hari2 terakhir kat sini terasa amat memboringkan dgn menda2 yg tak sesuai dan tak best....

apa hal plak la sampai nk kena block sumenya... baik guna intranet jer...padan muko otak XXXX tak berkembang la pasni .... ke ada website lain kena blocked gak.... tah laa... yg pasti ibu nyer mmg tak leh nk blocked la sbb guna yg berbayar pnyer.... hihihihihi.....tunggu je la T@xxx sprt yg dikatakan tu.... baru leh akses semula kot....tu pun kalo tak de yg blocked....kalo blocked gak...bakar jer xxxx tu....

January 5, 2009

Pasal adik

Hari ni dh 20 minggu, mula terasa adik menendang...agak kerap jugak hari ni. pantang silap posisi bdn, mesti adik tendang...or mengeliat kot. ye la, kt dlm pun tak selesa gak pd adik..heheehe...

sebelum ni terasagak..tp takde la kuat sgt...rasa mcm skit2 je...tapi kali ni mmg aga kerap dan kuat...sampia terkejut ibu...hehehe....sabar yer sayang..nnt sampai masa nak kuar baru kuar yer..

ok...ibu nk tido...posisi bdn kena betul.kalo tak nnt adik tak senang nk tido...muahhh... nak call kak yong jap baru leh tido nih....

Rindu kembali lagi

Rindu pada insyirah lagi....ye lah, anak dah kat KL bersama abah dan opah and atuknya. Huhuhu.. sabar je la ibu kat sini sesorang. Takpe... tak lama lagi kita akan bersama kembali. Bila dah sesorang camni, gmbr dn video insyirah je lah jd pengubat rindu ibu selain bcakap di telefon tah bpe kali sehari dah.. takpe la, Insyirah pun rindu kat ibu, opah kata skang ni asyik nak marah2 je sebab mgkin ditinggalkan ibu. Huhuhu... masa dok ngn ibu, sifat marah dia dh kurang. tp mungkin skg ni dia dh tau dan dh mula memendam rasa. Masa last antar ibu sabtu lepas, abah kata Insyirah senyap je dlm keta.. lama baru nk bcakap.. aduh... tersentuh tau ibu. masa nak lambai tu pun nampak air muka Insyirah seolah2 minta dibawa bersama. sedihnya ibu time tu...huhuhu. tp ibu kuatkan semangat, utk bg Insyirah sihat dan pastu kita akan bersama semula. Insya Allah sayang.

Gelagat Insyirah yg dah 1 tahun 5 bln lebih... hehehe...

"Peace ibu...hehehe...ibu masuk klinik, syirah dok ngn abah kat sini... best nih...""What shud i do...be a supergirl or...hehehe..." thinking technique nk turun ke kak yong???
"Yeah....i like horse yg takde kepala nih... yeah...yeah...!!! Ibu...belikan yer...yg horse kat umah tu takmo..."
"meh naik...meh la ibu....syirah bawak naik horse...best...isk... " horse ke moto ni yang...
Ni kes merajuk sebab tak nak balik dr playground tu....hehehe...

sebenarnya hari tu kes nak bawak insyirah naik bot kat putrajaya...tp hari ujan...so langsung pegi ke Jusco Kepong and found ada Kid theme park kat situ... best la Insyirah..paling suka kat situ nampak ball....sangat2 teruja nampak colourful ball...hehehe...

January 1, 2009

Segalanya pasti...

Tahun 2009 membuka lembaran baru buat ibu. Apa yang dirancang mudah2an menjadi la dgn izin Allah. Segalanya pasti selepas ibu berulang kali memikirkannya sedalam2nya. .. huhuhu... poyo je ayat kan... ckp je la terus terang.
hehehe...

I would like to tender my resignation...bla...bla... with effect from 1st January 2009. blaa.. blaa..
Thank you.

Arghhh Alhamdulillah...terlepas pun apa yg dihajati. Cuma tgu GM je...tak dpt call dia dr td. huhuhu... Semoga Allah permudahkan segalanya dan dimurahkan rezeki walau di mana sj..

Related Posts with Thumbnails